menkat lähenee loppuaan. Tilasin tänään läjän ovulaatiotestejä -ihan vain varautuakseni jos joudun keltahormonitasoa mittaavaan verikokeeseen (sehän piti tehdä muistaakseni päivä ovistestin plussan jälkeen).

Eilen illalla yritin kertoa miehelleni, mitä on käydä lapsettomuushoitoja - tai miltä se voi tuntua. Yritin tuoda esimerkillä asiaa vähän lähemmäksi sellaista, joka ei siitä tiedä.

"Kuvittele, että haluat valmistua lääkäriksi enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Olet koko elämäsi unelmoinut lääkärin ammatista, ja kaikilla toimillasi tietoisesti tai tiedostamatta pyrkinyt ohjaamaan elämääsi siihen suuntaan. - Lopulta olet suorittanut kaikki muut tentit, mutta et biostatistiikan tenttiä. Yrität kerta toisensa jälkeen, teet kaikkesi - mutta taas tulee hylsy. Lopulta sinulle annetaan apuvälineitä, että pääsisit tentin läpi. Herättääkö se sinussa toivoa? vai ajatteletko, että jos tämä ei auta et tiedä mitä sitten? Lopulta yrität vielä ja alat ymmärtää, että et pääse tenttiä läpi avuista huolimatta."

Hyväksyminen on vain niin vaikeaa.