Stressaamisesta. Wikipediasta stressin oireita..

- Stressi voi aiheuttaa unettomuutta.

- Haastava käytös voi olla tapa purkaa stressiä

- Stressi voi myös aiheuttaa ruoan väheksyntää, ja myös laihtumista samassa.

- Pitkittynyt stressi kuluttaa energiavarastoja, hidastaa ruuansulatusta ja nostaa verenpainetta.

- Suuri osa pitkäkestoisen stressin haitallisista terveysvaikutuksista välittyy stressin aiheuttamalla epäterveellisellä käyttäytymisellä  ( alkoholinkäytön ja tupakoinnin lisääntyminen, epäterveellinen ravinto, lihavuus,vähäinen yöuni, vähäinen liikunta, huono hoitomyöntyvyys).

____

Nukun erinomaisen hyvin. Haastan itseäni kyllä, mutta lähinnä se on kivaa (ehkä se sitten oire stressistä?). Ruoka on hyvää.. liiankin hyvää, mutta silti koetan syödä vain kohtuudella, jotta paino pysyisi normaalin painoindeksin rajoissa. Verenpaine oli korkealla muutama vuosi sitten, mutta nyt ei ole enää ollut pariin vuoteen ongelmia kohonneesta verenpaineesta. En ole laihtunut-olisinpa.. Alkoholia käytän kohtuudella (mikä se sitten minkäkin määritelmän mukaan on.. viiniä ruoan kanssa aina kun syödään muutenkin fiinisti) Ravinto on siis suhteellisen terveellinen.

Olen huomannut jännittäväni hartioita.. liekö se sitten se ainokainen mahdollisen stressin oire. Mutta toisaalta tiedostan jännitystilan ja hengitän syvään ja painan hartiat takaisin omille paikoilleen korvista ... aina kun muistan.  Silti "niskat ei ole jumissa"... kumma kyllä.

___

En koe tekemisen paljoutta ahidstavaksi. Ennemminkin koen mitään tekemättömyyden turhautumisena. Joskin vietän joka päivä hetken ihan vain pysähtyneenä. Ei mikään pitkä hetki, mutta hetki kuitenkin. Joskus useamminkin kuin kerran. Ja menen useimmiten tyytyväisenä itseeni nukkumaan.. Ja nukun hyvin. -Minä en tiedä stressaanko? Ja jos stressaan alitajuntaisesti, niin miksi ihmeessä se ei näiden vuosien aikana ole ilmennyt mitenkään muuten kuin pelkästään ovuloimattomuutena. -Minä en vain jaksa uskoa, että syy siihen, etten ovuloi löytyisi tavassani elää elämääni. Etenkin kun pidän siitä. Voinhan toki taas olla kovasti väärässäkin.